Informatie als je een doorlopende reisverzekering afsluiten wilt.

Een doorlopende reisverzekering afsluiten doe je als je meer dan 3 weken per jaar op vakantie bent. Althans die informatie kan je terugvinden op het internet als je op “informatie over reisverzekeringen zoekt”. Volgens diezelfde bronnen ( bijvoorbeeld Consumentenbond ) sluit je zo een doorlopende reisverzekering als alleenstaande af ten minste 4 weken per jaar op reis bent.

Top 3 - Doorlopende Reisverzekeringen

Bij deze Top 3 reisverzekeraars kan je zelf je doorlopende reisverzekering samenstellen, vergelijk de premies en voorwaarden en sluit binnen enkele minuten de voor jou beste reisverzekering af.
OHRA logo
OHRA Reisverzekering
50 jaar ervaring, meermalen bekroond, lage premies en uitgebreide dekking
Centraal Beheer logo
Centraal Beheer Reisverzekering
voor een betaalbare reisverzekering op maat, goed en betaalbare reisverzekeringen
FBTO logo
FBTO Reisverzekering
sluit binnen enkele minuten een goede reisverzekering af

Voor zakelijke reizen zijn er andere type reis- en annuleringsverzekeringen.
Als je minder vaak op vakantie gaat, zou een tijdelijke reisverzekering afsluiten beter passen. Maar is dat waar en voor iedereen hetzelfde?? Wij zijn van mening van niet.

reisverzekering afsluiten gezin

Wat is een doorlopende reisverzekering eigenlijk?

Bij een doorlopende reisverzekering bent je 365 dagen per jaar verzekerd tegen bepaalde reiskosten. Je kunt het pakket naast de standaard dekking zelf samenstellen en afhankelijk van de aanbieder kiezen voor een ( extra ) dekking ongevallen, medische kosten, geld, risicovolle sporten, wintersport, enzovoort. Het is per aanbieder verschillend wat er standaard in de doorlopende reisverzekering zit en wat je extra kunt “bijverzekeren”. Je kunt voor 1 persoon zo een 365 dagen per jaar reisverzekering afsluiten maar ook voor je gezinsleden. Kinderen tot een bepaalde leeftijd zijn vaak gratis meeverzekerd.

reisverzekering met familie

Doorlopende reisverzekering afsluiten of kortlopende polis?

Meestal wordt er voor een keuze voor die twee gekeken naar de verwachte duur van vakanties. Bij 3 a 4 weken op vakantie gaan, is een doorlopende variant volgens de meeste reisverzekeraars en consumenten organisaties het interessants. Maar er zijn meer argumenten voor een doorlopende reisverzekering. Die zijn er zeker ook voor het afsluiten van een kortlopende ( tijdelijke ) reisverzekering. Als je last minute op vakantie gaat bijvoorbeeld is een doorlopende polis ideaal. Je hoeft niet op het laatste moment een reispolis af te sluiten. Bij een doorlopende reis- en annuleringsverzekering ben je ook onder bepaalde voorwaarden en maximaal verzekerd bedrag tegen annuleringskosten gedekt. Daar komt bij dat zo een polis gemakkelijk is en je in tegenstelling tot een tijdelijke reisverzekering niet iedere keer poliskosten hebt.

Doorlopende reisverzekering afsluiten met wintersport dekking.

In een doorlopende reisverzekering zit de “dekking wintersport”normaal gesproken niet standaard in de dekking. Bij de meest reisverzekeraars kan je dit wintersport risico tegen een extra premie bijverzekeren. Ben je een fanatieke wintersporter en ga je regelmatig op wintersport? dan is dit voor jou een interessante optie. Ga je eens per jaar een weekendje op wintersport met je vrienden ( voorbeeld ) dan kan een tijdelijke reisverzekering met wintersport dekking een meer passende keuze zijn.

reisverzekering afsluiten voor wintersport

Een doorlopende reis- en annuleringsverzekering afsluiten

Zoals al hierboven uitgelegd. Je kunt ook een doorlopende reis-en annuleringsverzekering afsluiten. Hierbij kan je het pakket van de reisverzekering samenstellen en de hoogte van het bedrag van de annuleringsdekking. Soms kan je ook kiezen voor een eigen risico wat de premie verlaagt. Zo een annulerings- en reisverzekering is zeker niet goedkoop maar kan veel voordelen bieden. Op dit moment heb je echter wel te maken van het COVID gebeuren, hetgeen de dekking van het annuleringsgedeelte op je verzekering beperkt. Ook wat die COVID annuleringsdekking betreft, het heeft zeker zin om voorwaarden en premies te vergelijken. Eén en ander (ook dekking en voorwaarden) is wel aan wijziging onderhevig. Lees ook over veilige en onveilige landen, reisadviezen en Corona.

Tarieven en voorwaarden vergelijken vóór je een doorlopende reisverzekering afsluit.

Als je voor jezelf de voor- en nadelen van tijdelijke en doorlopende reisverzekering hebt afgewogen en de keuze is gevallen op de laatste, is het belangrijk de voorwaarden en tarieven van doorlopende reisverzekeringen te vergelijken vóór je zo een polis afsluit. Raadpleeg eventueel de website van de Consumentenbond. Die, de consumentenbond, hebben veel over auto- en reisverzekeringen geschreven en deze vergeleken. De goedkoopste reis- en annuleringsverzekering is niet per definitie de beste keuze en de reisverzekeraars met hoge premies hebben niet altijd betere voorwaarden dan die met lage premies. Een reisverzekering afsluiten is een kwestie van keuzes maken en goed vergelijken.

Top 3 - Doorlopende Reisverzekeringen

Bij deze Top 3 reisverzekeraars kan je zelf je doorlopende reisverzekering samenstellen, vergelijk de premies en voorwaarden en sluit binnen enkele minuten de voor jou beste reisverzekering af.
OHRA logo
OHRA Reisverzekering
50 jaar ervaring, meermalen bekroond, lage premies en uitgebreide dekking
Centraal Beheer logo
Centraal Beheer Reisverzekering
voor een betaalbare reisverzekering op maat, goed en betaalbare reisverzekeringen
FBTO logo
FBTO Reisverzekering
sluit binnen enkele minuten een goede reisverzekering af