Informatie over een tijdelijke reisverzekering afsluiten.

Waarom een tijdelijke reisverzekering afsluiten en waar kan je zo een reispolis afsluiten? Waarom reisverzekeringen vergelijken? Hier wat antwoorden op vragen.

Als je op vakantie gaat en géén doorlopende reisverzekering hebt, is het verstandig een tijdelijke reisverzekering af te sluiten. Je sluit dan een reisverzekering af voor de periode dat je op vakantie gaat. Je kunt zo een aflopende reisverzekering ook afsluiten voor een weekendje weg, midweek of andere periode. Je ben tijdelijk verzekerd tegen bepaalde reiskosten. In tegenstelling tot een doorlopende reisverzekering, loopt je verzekering af en heeft dus een tijdelijk karakter. Onze tip: Ga reisverzekeringen vergelijken voor je een polis afsluit. Je kunt een tijdelijke reisverzekering online afsluiten.

Top 3 - Tijdelijke Reisverzekeringen

Bij deze Top 3 reisverzekeraars kan je zelf je tijdelijke reisverzekering samenstellen, vergelijk de premies en voorwaarden en sluit binnen enkele minuten de voor jou beste reisverzekering af.
FBTO logo
FBTO Reisverzekering
sluit binnen enkele minuten een goede reisverzekering af
Centraal Beheer logo
Centraal Beheer Reisverzekering
voor een betaalbare reisverzekering op maat, goed en betaalbare reisverzekeringen
OHRA logo
OHRA Reisverzekering
50 jaar ervaring, meermalen bekroond, lage premies en uitgebreide dekking

Een tijdelijke reisverzekering is een kortlopende reisverzekering.

Deze vakantieverzekering staat ook wel bekend als kortlopende reisverzekering of aflopende reispolis. Er worden dus verschillende namen voor gebruikt. In tegenstelling tot de doorlopende reisverzekering ben je bij een aflopende reisverzekering, tijdelijk verzekerd. Je kunt zo een verzekering ook meerdere keren per jaar afsluiten. Je hebt dan meestal wel te maken met poliskosten. Het is ook verstandig zo een polis af te sluiten bij een vakantie in eigen land. Of een weekendje weg in Nederland of België. Als je lang op reis gaat of een wereldreis gaat maken, is een kortlopende reisverzekering niet geschikt. Er bestaan ook langlopende reisverzekeringen. Als je bijvoorbeeld een wereldreis gaat maken of backpacken.

tijdelijke reisverzekering zonvakantie afsluiten

Wanneer een doorlopende reisverzekering afsluiten?

Er zijn twee redenen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten in plaats van een kortlopende reisverzekering. De eerste reden is het gemak van een reisverzekering op doorlopende basis. Je bent bij deze polis 365 dagen per jaar verzekerd, ook bij een last minute weekendje weg of dagje uit. De tweede reden is dat een reisverzekering waarbij je het hele jaar door verzekerd bent, goedkoper kan zijn dan een aflopende reisverzekering. In grote lijnen komt het erop neer dat je als gezin voordeliger uit bent met de doorlopende versie als je als familie meer dan 3 weken op vakantie gaat per jaar en als alleenstaande gemiddeld meer dan 4 weken per jaar reist. Dit is slechts een gemiddelde aanname want het type reis, samenstelling van je reisverzekering en aantal personen die verzekerd zijn, spelen ook een rol.

Tijdelijke reisverzekering afsluiten met wintersport dekking.

In een standaard reisverzekering is wintersport meestal niet automatisch meeverzekerd. Als je eens skivakantie Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Italië of Duitsland boekt en een kortlopende reisverzekering wilt afsluiten, is het belangrijk de “module” wintersport mee te verzekeren. Met name het onderdeel repatriëring is belangrijk bij een wintersport reisverzekering. Je kunt bij een doorlopende reisverzekering ook kiezen voor een dekking met wintersport. Zo een wintersport dekking is ook voor langlaufers zéér aan te bevelen. Op het moment dat je een reisverzekering online afsluit, wordt de vraag gesteld of je de dekking wintersport mee wilt verzekeren en zie je ook direct wat de extra premie ervoor is. In de voorwaarden van de betreffende reisverzekering vind je de exacte dekking terug. Lees deze voor je een polis afsluit.

reisverzekering afsluiten wintersportdekking

Wat is de beste reisverzekering voor jou?

Wij kunnen en mogen je geen advies geven wat de keuze van je aflopende reisverzekering betreft. Die keuze is ook persoonlijk en heeft onder ander te maken met jouw persoonlijke en financiële situatie en de risico’s die je kunt en wilt nemen. We hebben wel een aantal tips en suggesties voor je. Deze vind je in onze blog. Als je een reisverzekering afsluiten wilt en je kiest voor een kortlopende reisverzekering dan is het in ieder geval zaak je even in deze materie te verdiepen en jezelf af te vragen welke dekkingen je echt nodig hebt. Daarnaast kan je door de tarieven en dekkingen van reisverzekering met elkaar te vergelijken geld besparen. De duurste reisverzekering hoeft overigens niet de meest uitgebreide dekking te hebben.

Waar vind je duidelijke informatie?

Op de website van de Consumentenbond en de ANWB vind je uitgebreide informatie over reis- en annuleringsverzekeringen. Doe met deze informatie je voordeel. Op de website van het Verbond van Verzekeraars vind je ook informatie. Ook ten aanzien van actuele zaken, COVID en verzekeringen. Als je een assurantie adviseur hebt en behoefte hebt aan deskundig advies, kan je natuurlijk ook bij deze professionele adviseur terecht. Hij kan ook de vraag beantwoorden of een annuleringsverzekering wenselijk is.

reisverzekering afsluiten wel of geen nut

Kortlopende reisverzekering online afsluiten.

Tegenwoordig hoef je niet meer naar een reisbureau of de ANWB om zo een reisverzekering af te sluiten. Je kunt zo een polis gewoon online, thuis achter je computer afsluiten. Een reisverzekering afsluiten is niet moeilijk en heb je in de regel binnen enkele minuten gedaan. Ga echter eerst reisverzekeringen vergelijken en verdiep je wat in de materie. Je verdiepen in verzekeringen in het algemeen is niet de meest opwindende activiteit maar kennis krijgen over vakantie verzekeringen helpt je een goede keuze te maken. Iedere reisverzekeraar roept dat zijn reisverzekering de beste is. Er zijn echter wel degelijk grote verschillen in premies, keuze mogelijkheden, voorwaarden, uitsluitingen en dekkingen. Goed verzekerd op reis, een veilig en prettig gevoel.

Top 3 - Tijdelijke Reisverzekeringen

Bij deze Top 3 reisverzekeraars kan je zelf je tijdelijke reisverzekering samenstellen, vergelijk de premies en voorwaarden en sluit binnen enkele minuten de voor jou beste reisverzekering af.
FBTO logo
FBTO Reisverzekering
sluit binnen enkele minuten een goede reisverzekering af
Centraal Beheer logo
Centraal Beheer Reisverzekering
voor een betaalbare reisverzekering op maat, goed en betaalbare reisverzekeringen
OHRA logo
OHRA Reisverzekering
50 jaar ervaring, meermalen bekroond, lage premies en uitgebreide dekking