tips

Reisverzekering afsluiten, wel of geen nut?

Een reisverzekering afsluiten, heeft dan wel nut?

Verzekeringen, veel mensen moeten er niets van hebben en hebben zelfs geen inboedelverzekering en WA polis. Laat staan dat deze groep consumenten overweegt een reisverzekering af te sluiten. Het afsluiten van een verzekering heeft vooral te maken met risico’s inschatten. Hoe groot is de kans dat je schade krijgt?? Hoe groot is de kans dat je gezin, vrienden, familieleden of jijzelf iets overkomt? Hoe groot is de kans dat als je op vakantie gaat je een ongeval krijgt, er bagage gestolen wordt of je autopech krijgt en een vervangende auto nodig hebt?

Reisverzekeringen afsluiten zeker nuttig

Volgens ons heeft een reisverzekering afsluiten wel degelijk nut. De kans op schade, diefstal, vermissing en beschadiging is “relatief groot”. Zeker bij een lange vakantie in het buitenland. Of het afsluiten van een annuleringsverzekering altijd zin heeft, is een ander hoofdstuk. Daar komen we in een volgende blog over reis- en annuleringsverzekeringen op terug. Verzekeringen voor particulieren in het algemeen verdienen ook aandacht.

reisverzekering afsluiten online

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Als jij ook overtuigd bent van het nut van een reisverzekering afsluiten, moet je nog de keuze maken tussen een doorlopende reisverzekering of aflopende reisverzekering. Als je regelmatig op vakantie gaat, is de doorlopende versie vaak goedkoper en handiger. Ga je maar een paar dagen per jaar op vakantie of slechts een paar weekendjes per jaar weg, is de aflopende versie het beste idee. Een tijdelijke reisverzekering voor een paar dagen is goedkoop en zó afgesloten. Wat de beste tijdelijke of doorlopende reisverzekering van Nederland is?? Komen we later op terug.

Top 3 - Tijdelijke Reisverzekeringen

Bij deze Top 3 reisverzekeraars kan je zelf je tijdelijke reisverzekering samenstellen, vergelijk de premies en voorwaarden en sluit binnen enkele minuten de voor jou beste reisverzekering af.
FBTO logo
FBTO Reisverzekering
sluit binnen enkele minuten een goede reisverzekering af
Centraal Beheer logo
Centraal Beheer Reisverzekering
voor een betaalbare reisverzekering op maat, goed en betaalbare reisverzekeringen
OHRA logo
OHRA Reisverzekering
50 jaar ervaring, meermalen bekroond, lage premies en uitgebreide dekking

Maar wie heeft de beste en goedkoopste reisverzekering dan?

De goedkoopste reisverzekering bestaat niet. De beste reisverzekering ook niet. Wel zijn er verschillen tussen de polissen van bijvoorbeeld Hema, Rabobank, ING, Nationale Nederlanden, Univé of Ohra. Of een reisverzekering duur of goedkoop is. De kwaliteit van een verzekering kan je het beste beoordelen bij een onverwachte schade. Is de verzekeraar dienstverlenend ingesteld of moet je 2 maanden wachten op een schadeclaim van 200 euro? Dat een reisverzekering zeker zinvol is, is duidelijk. Wie de beste en goedkoopste reis- en annuleringsverzekeringen van Nederland aanbiedt, is een kwestie van premies en voorwaarden vergelijken.

reisverzekering met familie

Reisverzekering, meer zorgeloos op vakantie

Als je 20 keer op vakantie bent geweest en je hebt nooit gebruik hoeven maken van een doorlopende reisverzekering is dat een zegen. Je hebt dan waarschijnlijk een zorgeloze vakantie gehad. Ook al kan een natuurramp je ook overkomen. Echte natuurrampen zijn normaal gesproken uitgesloten van dekking.Verzekeringen in het algemeen zijn waardevol en geven je een gevoel van zekerheid en veiligheid. Een reisverzekering afsluiten biedt je de mogelijkheid om meer zorgeloos op vakantie te gaan. Als er dan iets gebeurt wat binnen de dekking van die reispolis valt, is het zaak om snel te declareren. Dan pas zie je de waarde van een verzekering in die er toe doet!

Een duurzame reisverzekering, bestaat die ook?

In een volgende blog meer over duurzame reisverzekeringen en duurzaam verzekeren in het algemeen. Verrassend bijvoorbeeld dat de ASR de premies van haar verzekeringen duurzaam belegt! Echt groen geld, dat bestaat misschien niet. Verzekeraars die de premies en gelden duurzaam en verantwoord beleggen, zeker wel! In een volgende blog ook meer over de groene reisverzekering en groen geld.