tips

Reisverzekering met dekking wintersport

Wintersport & reisverzekering, let op!

Als je dit jaar op wintersport gaat, dan kijk je er natuurlijk heel erg naar uit. Je zult druk bezig zijn met al je spullen inpakken in de hoop dat je niets vergeet. Er is een andere zaak die je absoluut niet mag vergeten en dat is je reisverzekering. Wanneer je tijdens je wintersport een ongeluk krijgt, kunnen de kosten hiervoor vaak nogal hoog oplopen. Het is daarom belangrijk een goede reisverzekering af te sluiten die ook voor de wintersport alles dekt. Dit is niet altijd het geval bij een reisverzekering. Misschien ga je binnenkort al op reis, vergeet dan niet een wintersport verzekering af te sluiten.

OHRA Reisverzekering banner

Wintersport dekking is aanvullend

Deze is aanvullend en zul je naast ( als extra dekking ) je gewone reisverzekering af moeten sluiten. Je betaalt voor de dekking wintersport een extra premie. Een aanvullende dekking wintersport zorgt ook voor extra dekking medische kosten en repatriëring. Lees de voorwaarden voor deze dekking voor je een reisverzekering afsluit.

Sluit een reisverzekering met dekking wintersport af voor je weggaat

Bij een actieve vakantie, zoals skivakantie, is de kans best groot dat je een keer valt en als het een vervelende val is, is de kans op letsel best groot. De kans is natuurlijk groter dan wanneer je voor een strandvakantie gaat bijvoorbeeld. Het is bij een wintersportvakantie ook zo dat je meer spullen meeneemt dan met een strandvakantie. Als je eigen skischoenen, ski’s of een snowboard hebt, dan kan dit best kostbaar materiaal zijn. Het is dan wel zo fijn als je spullen zijn gedekt voor diefstal. Hiervoor is de wintersportdekking dan perfect en het is dus belangrijk dat je deze wel afsluit voor vertrek.

Aanvullende wintersportdekking voor medische kosten en diefstal

Wanneer je een reisverzekering met een aanvullende wintersportdekking hebt dan heb je niet alleen medische hulp gedekt. Je kunt nog meer zaken claimen die onder je reisverzekering vallen. Als je bijvoorbeeld medische bijstand nodig bent na een val en je met een helikopter naar het ziekenhuis moet, zijn de kosten hiervoor gedekt door de verzekering. Verder is het moeten verlengen van je verblijf omdat je in het ziekenhuis moet blijven ook iets wat onder de verzekering valt. Daarnaast is het mogelijk om de huur van de ski’s terug te krijgen nadat je door een blessure niet meer verder kan skiën.

Off-piste ongevallen wordt door dekking wintersport meestal niet gedekt

Het is bij een wintersportverzekering wel zo dat er van je verwacht wordt dat je geen onverantwoorde dingen doet. Een voorbeeld hiervan is tijdens je wintersport off-piste gaan. Je zoekt dan zelf de grenzen op en vergroot het risico op een ongeval zelf. Door off-piste te gaan, verspeel je in principe de kans op een vergoeding als het misgaat. De enige manier waarop het wel gedekt wordt als je off-piste gaat, is als je hiervoor professionele begeleiding gevraagd hebt. Als je veel ervaring hebt met off-piste gaan, dan is het ook mogelijk om een uitgebreide wintersport verzekering af te sluiten. Deze dekt je off-piste avonturen ook als het misgaat. Vraag je assurantie tussenpersoon om advies of ga bij de adviseur van je bank langs.

Extra kosten worden meestal niet door de zorgverzekering vergoed

De meeste medische kosten tijdens een wintersport vallen in principe gewoon onder je zorgverzekering. Hoewel dit wel het geval is, kunnen de kosten van een ongeluk tijdens de wintersport behoorlijk hoog oplopen. Vaak worden de tarieven die je hier ook zou betalen voor de zorg vergoed. In het buitenland kan het zijn dat je in een duur buitenlands ziekenhuis of zelfs privé kliniek terecht kunt komen. Het bedrag dat boven de tarieven die de zorgverzekeraar hanteert, zul je zelf moeten ophoesten. De manier om deze extra kosten wel dekkend te krijgen is door je aanvullend hiervoor te verzekeren. Dit is wel iets wat je voor je vakantie geregeld moet hebben, anders ben je te laat.

Activiteiten die gedekt worden door de standaard reisverzekering

Naast skiën en snowboarden zijn er natuurlijk nog veel meer leuke activiteiten die je kunt doen tijdens je wintersport. Denk hierbij aan langlaufen of wandelen, maar ook sleeën is natuurlijk super leuk. Voor dit soort activiteiten hoef je geen wintersport verzekering te hebben. Dit wordt namelijk gewoon gedekt door de standaard reisverzekering. Ook voor schaatsen heb je geen extra wintersport verzekering naast je reisverzekering nodig. Dit wordt meestal ook gewoon gedekt door je standaard reisverzekering. Het is puur voor skiën en snowboarden dat een extra verzekering nodig is. Dit omdat de kans op een ongeluk groot is en de kosten die erbij komen kijken heel hoog op kunnen lopen. Voor de meest uitgebreide dekking, vergelijk de voorwaarden van de wintersport reisverzekeraars en sluit die tijdelijke reisverzekering of doorlopende reisverzekering af die het beste bij je persoonlijke situatie past.

Ga goed voorbereid op pad

Voor je op reis gaat is het dus slim om te kijken wat je reisverzekering precies dekt. Je wilt niet in de problemen komen tijdens je vakantie door een ongeluk. Als je voor een wintersport verzekering gaat, is het verder verstandig te bekijken wat er precies gedekt wordt. Dit kan namelijk verschillen per aanbieder. Door de polis goed door te lezen, weet je precies wat wel en niet gedekt wordt en weet je waar je aan toe bent. Ga dus goed voorbereid op reis en check wat je aan reisverzekeringen nodig bent voor je trip. Of je nu een autovakantie, vliegvakantie of treinvakantie naar een wintersportland boekt, wintersport vraagt altijd een degelijke voorbereiding. Denk ook aan het huren van je materiaal, een pech onderweg verzekering buitenland als je met de auto gaat en informatie over je vakantieadres en route voor de thuisblijvers. En natuurlijk houd je de sneeuwhoogte, lawinegevaar en weersomstandigheden ook goed in de gaten. Een goed voorbereid reiziger telt voor twee. De dekking wintersport uitzoeken, maakt onderdeel uit van deze goede voorbereiding.

OHRA Reisverzekering banner

Negatief reisadvies en coronavirus

Voordat je een wintersportvakantie Oostenrijk, Duitsland, Italië of ander vakantieland afsluit, zoek je natuurlijk goed uit om het veilig is naar een bepaald wintersport land af te reizen en wat ter plaatse de regels zijn ten aanzien van bestrijding coronavirus. Indien een land als onveilig wordt bestempeld, is het het beste niet op wintersport vakantie naar dat land of specifieke gebied te gaan. Ook met het risico lang in quarantaine te moeten gaan.